banner

Ten questions and answers let you know about high-power led flood light

224 Published by admin Apr 26,2019

1.What is a high-power led flood light?
A: A lighting fixture that uses high-power LEDs as a light source.

2.What is a high power LED?
A: The high-power LED is broadly said to be a single LED light source with a power greater than 0.35W (including 0.35W).

3.What are the advantages of high-power led flood light compared to traditional flood light?
Answer: 1. High luminous efficiency 2. High energy saving 3. High light color 4. High safety 5. Diversity of design shape 6. Long life 7. Fast response 8. Reasonable structure of lighting 9. Environmental protection, better environmental protection 10 High-tech. 11. Low operating cost 12. The color temperature does not change much, less than 100K, the color temperature consistency is good 13. The lumen maintenance rate is high, the light decay is slow, and the light decay is less than 10% after 5000 hours.

4.How to dissipate high-power led flood light?
Answer: The heat generated by the LED light source is transmitted to the heat sink by the heat pipe, and then the area of the heat sink is used for heat radiation heat dissipation and air air cooling.

high-power led flood light

 

5.What is the lumens of high-power LEDs at this stage?
A: The single high-power LEDs commonly used in the market are 60-70LM/W, and some foreign manufacturers have achieved 100LM/W or more.

6.What are the key factors affecting the service life of high-power led flood light?
Answer: 1. The service life of the switching power supply, 2. The light decay and heat dissipation structure of the LED light source itself, 3. The heat dissipation structure design of the entire high power LED lamp.

7.How long is the life of high-power led flood light?
Answer: According to the HATIZ theorem of LED, when the working temperature of LED is below 25°C, the service life is 100,000 hours, when the temperature is 25-50°C, the service life is 50,000 hours, and when the temperature is 50-75°C, the service life is 20,000. Hours, 75-100 °C, the service life is 10,000 hours, 100-125 ° C, the service life is 5,000 hours, 125-150 ° C, the service life is 2,000 hours. Therefore, affecting high-power LED lamps The key to the service life is whether it solves its heat dissipation problem well.

8.What kinds of heat dissipation methods are available for high-power led flood light?
Answer: 1. Thermal radiation, 2. Heat conduction, 3. Thermal convection 4. Natural air cooling.

300w led flood light

9.What kinds of power supply are there for high-power LED lamps?
Answer: 1. According to the working principle: 1. AC TO DC.2.AC TO DC , DC TO DC.3. Inverter power supply; 2. According to whether it is isolated: separate and non-isolated; 3. LED power supply according to driving mode : constant current and voltage regulator; 4, LED power supply according to circuit structure: (1) conventional transformer step-down (2) electronic transformer step-down (3) capacitor step-down. (4) resistance step-down (5) RCC step-down Switching power supply. (6) PWM controlled switching power supply.

10.What kinds of coupling methods are used in high-power LED lamps?
Answer: 1. Parallel, 2. Series. 3. Series and Parallel. 4. SIP Integration.

If you want to buy a led floodlight friend. Here I recommend Zhongshan Ruichuan Lighting. Our company has 14 years of experience in lighting, to meet the various needs of customers. Please contact the following address if you need it.

Our company's official website is:https://www.funfairled.com

Buy rgb flood light link:https://www.funfairled.com/rgb-flood-light/

Phone: + 86-0755-88868631

Email: [email protected]

On the importance of Outdoor led rgb flood lights color rendering index R9

Outdoor led rgb flood lights is a play equipment purchased by each theme park. With the developme...

Do you like ? 278

Read more

The top ten Ferris wheel in the world(2)

Let's move on to the last issue of the news to continue counting the remaining eight Ferris wheel...

Do you like ? 242

Read more

The top ten Ferris wheel in the world(1)

The Ferris wheel is awesome. The Ferris wheel offers great views of the city, the city and the sk...

Do you like ? 241

Read more

How to apply outdoor RGB flood light

There are all kinds of colors in the environment we live in, so that we can form a colorful world...

Do you like ? 285

Read more

Led amusement lighting concept, function and application

The concept of Led amusement lighting: The point source is idealized as a point source. Point lig...

Do you like ? 286

Read more

How to choose 100w rgb flood light brand

The illumination range of the floodlight can be adjusted arbitrarily, and its light is evenly ill...

Do you like ? 259

Read more

Led flood light importer to know some common knowledge about flood light

Outdoor lighting fixtures need to withstand the test of ice and snow, wind and lightning, and the...

Do you like ? 266

Read more

Three advantages of Programmable led amusement light

Programmable led amusement light as a supplement to common luminaires, through point-to-face repr...

Do you like ? 292

Read more